facebook-pixel
Susține pe termen lung cu o donație lunară adolescenții ieșiți din sistemul de protecție
– 50 lei/luna

Acoperă costurile cu pachetul lunar de produse de igiena personală pentru un bebeluș aflat singur din spital
– 100 lei

Acoperă o ședință de psihoterapie pentru unul din copiii institutionalizați
–150 lei

Acoperă un abonament artistic sau sportiv pentru unul din copiii institutionalizați pentru o lună
– 200 lei

Susține un copil de la sate cu o pereche de încălțăminte și cu haine de sezon
– 300 lei

Acoperă pachetul de bază pentru o familie defavorizată pentru 1 luna
– 500 lei

Acțiunile noastre sunt îndreptate, în decursul unui an de zile, către aproximativ 500 de bebeluși, copii,
adolescenți și tineri lipsiți de sprijinul unei familii sau aflați în situații dificile de viață.

Pentru donațiile online folosim Procesatorul de Plăți STRIPE. Este cel mai sigur procesator de plăți din lume.

Donează prin transfer bancar

Toate conturile de mai jos sunt deschise pe numele Asociației Alfa Grup, Cod fiscal 31609500

BANCA TRANSILVANIA, Cluj-Napoca

Contul în RON: RO15BTRLRONCRT0208002501

Contul în EUR: RO62BTRLEURCRT0208002501

Contul în USD: RO66BTRLUSDCRT0208002501

Contul în GBP: RO20BTRLGBPCRT0208002501

 Cod SWIFT: BTRLRO22

Pentru detalii suplimentare va rugăm să ne contactați:

Telefon: 0771.331.872

Email: office@alfa-grup.com

Instrucțiuni și transparență:

 1. Donațiile pot fi făcute și online prin transfer bancar, pentru cei care aveți această opțiune de online banking;
 2. Dacă donați pentru un proiect anume, la depunerea banilor vă rugăm să specificați numele proiectului pentru care doriți să fie direcționată suma donată;
 3. Dacă nu specificați numele proiectului suma va fi automat direcționată la alegerea noastră, către un caz / proiect / sau către oricare altă activitate în care este implicată asociația noastră, sau pentru acoperirea costurilor administrative. 

Conform cu reglementările legale în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul European GDPR):

 • prin efectuarea unei donații prin transfer bancar, declarați în mod implicit că ați citit și sunteți de acord cu Termenii si Conditii – https://alfa-grup.com/termeni-si-conditii/ acestui site;
 • sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal;
 • asociația va stoca datele dvs cu caracter personal în baza de date, în mod legal pentru durata a 3 ani de zile. Astfel, dvs puteți oricând să cereți informații despre acestea și donația Pentru acest lucru, ne puteți scrie pe email: office@alfa-grup.com

 Vă mulțumim!

 Echipa Alfa Grup

 

Fii partenerul nostru! 

Căutăm colaborări și parteneriate strategice cu companii care împărtășesc viziunea noastră de a investi în copii,  în schimbarea conjuncturii și a viitorului lor.

Investiția în viitorul copiilor implică un parteneriat pe termen lung. Pe lângă sprijinul financiar, compania se poate implica și prin alte metode: donații în produse sau servicii, implicarea angajaților, acces la canalele de distribuție, locațiile sau echipamentele proprii.

De 10 ani de zile Alfa Grup și-a câștigat un loc în inimile a mii de bebeluși, copii și tineri vulnerabili sau aflați în prag de sărăcie extremă.

Asociația Alfa Grup este acreditată ca furnizor de servicii sociale, în baza certificatului de acreditare seria LF nr. 0004124/22.02.2018, și este înregistrată la ANAF: nr. INTERN-169537411-2019/02.04.2019.

Potrivit Codului Fiscal, puteți sponsoriza Asociația Alfa Grup, înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezentați o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezentați o microîntreprindere, dacă o faceți până la 31 decembrie 2022, în baza unui contract de sponsorizare.

În concluzie:

 • Dacă sunteți societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente  sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.
 • Dacă sunteți microîntreprindere, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru. Vă rugăm să ne aveți în vedere și în trimestrele următoare.

Vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit, sau pentru orice formă de colaborare. 

Ne puteți contacta la:

Email: office@alfa-grup.com 

Telefon: 0771 331 872

Vă mulțumim!

Echipa Alfa Grup

Ți-ai dorit întotdeauna să faci ceva pentru copiii vulnerabili sau pentru copiii aflați în situații de sărăcie extremă?

Acum o poți face fără să te coste nimic.

Redirecționează simplu, de acasă 3,5% din impozitul tău pe venit către Asociația Alfa Grup. Un impozit care altfel ar rămâne la stat. Nu te costă nimic și este dreptul tău să te implici în comunitate. Redirecționează până la 25 mai 2023 completând declarația 230.

În România peste 52.783 copii se află în sistemul de protecție de stat iar peste 150.000 de copii din România adorm flămânzi. Astfel de copii trăiesc, există și supraviețuiesc printre noi. Cu mari eforturi.

De 10 ani, Alfa Grup şi-a câştigat un loc în inimile şi vieţile a mii de bebeluşi, copii, adolescenţi şi tineri lipsiți de sprijinul unei familii, sau care trăiesc în sărăcie extremă.

UNDE VOR MERGE BANII TĂI?

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% vor fi folosite pentru programul de sprijinire al copiilor și tinerilor defavorizați, cu care lucrăm anual. 

Acțiunile noastre se îndreaptă anual către minim 500 de bebeluși, copii, adolescenți vulnerabili  și tineri aflați în situații foarte dificile de viață.

APASĂ AICI ȘI COMPLETEAZĂ FORMULARUL 230 ONLINE

Cum pot completa și trimite formularul online? 

 • Dă click pe formularul de mai sus
 • Completează câmpurile de la Date identificare contribuabil
 • Semnează formularul

Apoi:

 • Descărca formularul imediat după completare sau din e-mailul primit (verifică și în SPAM)
 • Ultimul pas este să ne trimiți formularul pe adresa de e-mail office@alfa-grup.com sau ni-l poți înmâna personal, la biroul nostru din Cluj-Napoca, Decebal nr. 22-24 

Cum îl mai pot trimite?

 1. Prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
 2. Îl depui direct la registratură administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);

Pentru orice informație, îți stăm bucuroşi la dispoziție la adresa de mail office@alfa-grup.com sau la numărul de telefon 0771331872.

Asociația Alfa Grup este acreditată ca furnizor de servicii sociale, în baza certificatului de acreditare seria LF nr. 0004124/22.02.2018, și este este înregistrată la ANAF: nr. INTERN-169537411-2019/02.04.2019.

Alte răspunsuri la întrebări frecvente:

 1. Până când pot trimite formularul?

Doar până pe 25 mai 2023.

 1. Aceasta este o donație? 

Nu, nu este o donație.  Este alegerea ta (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal) despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2022. Dacă NU alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

 1. Pot face totul online?

Chiar recomandăm ca în contextul pandemiei să trimiți formularul online, către noi.

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit pe această pagina, te invităm să ne contactezi, o să te ajutăm cu mare plăcere.

Îți mulțumim!

Echipa Alfa Grup