facebook-pixel

Un copil abandonat, bolnav, abuzat, aratat cu degetul- este ca un pom fara radacini: nesigur, speriat, fragil si mai ales expus. Aparent, condamnat deja sa cada.

Astfel de copii traiesc, exista si supravietuiesc printre noi. Cu mari eforturi.

Credem cu tarie ca povestea vietii lor nu este terminata: urmarim ca acesti minunati pomisori sa nu creasca stramb, sa nu aiba cicatrici, sa nu intepe: sa prinda viata. Afectivitatea, grija si educatia sunt ingredientele de care au nevoie. Cat inca se mai poate.

Acum, iarna este anotimpul lor. Primavara adusa de noi va duce inspre o toamna de a caror roade se vor bucura nu doar ei dar si noi, ca societate pe ansamblu.

image
Beneficiari

Cine sunt cei care au nevoie de noi?

Acțiunile noastre sunt îndreptate, în decursul unui an de zile, către aproximativ 800 de bebeluși, copii, adolescenți și tineri aflați în situații dificile de viață.

Numărul celor care au nevoie de noi este mult, mult mai mare, însă limitările de natură financiară ne obligă să ne rezumăm la împlinirea nevoilor unui număr mediu de opt sute de beneficiari anual, după cum urmează:

1. Bebeluși și copilași (14 zile -7 ani)
● internați în spital, cu probleme de sănătate de la ușoare la foarte grave (boli neurologice, cardiopatii și anomalii congenitale complexe, malnutriție severă și
distrofie)
● abandonați de părinți sau proveniți din familii foarte sărace.
O parte din acești copii vor depinde de serviciile medicale pe toată durata vieții lor, având șansă redusă de supraviețuire, iar alții pot spera la o vindecare totală, cu condiția urmării tratamentului și a îngrijirii medicale pe termen lung.

2. Copii și adolescenți (3 ani -18ani)
● proveniți din centrele de plasament sau casele de tip familial de pe raza județului Cluj
● abandonați de părinți
● cu părinți decedați sau decăzuți din drepturile parentale (din cauza neglijării, a abuzurilor fizice și/sau sexuale la care și-au supus propriii copii).
O parte din aceștia:
● sunt perfect sănătoși atât fizic, cât și psihic
● au handicapuri locomotorii
● suferă de întârzieri în dezvoltare, de afecțiuni psihice și neurologice severe care necesită îngrijiri speciale permanente.

3. Adolescenți și tineri din județul Cluj care sunt nevoiți să părăsească, la împlinirea vârstei de 18 ani, centrele de plasament sau casele de tip familial de care au aparținut

4. Copii și adolescenți afectați de sărăcie extremă și care provin din:
● satul Așchileu, județul Cluj (copii cu vârste între 12 și 18 ani)
● comuna Dragu, județul Sălaj (copii de etnie romă, cu vârste cuprinse între 2 ani și 16 ani).

canvas
canvas
canvas
canvas
Misiunea

Ce urmărim?

Ne implicam sa schimbam conjunctura vietii lor si in a-i ajuta sa se recupereze si sa progreseze fizic si emotional. Urmarim dezvoltarea lor individuala ce duce la o viata independenta si armonioasa cu ei insisi si cu societatea.